2017-05-24

Trend nou în domeniul spălătoriei auto self-service

Centre de spălătorii auto self-service DiBO cu 8 staţii de spălare în Ungaria

Reprezintă o mare noutate apariţia în ultimii 2-3 ani pe piaţa ungară deschiderea unităţilor de spălare auto self-service chiar şi cu 8 staţii de spălare. Prima instalaţie  DiBO de acest fel a fost deschisă în anul 2015 pe terenul centrului comercial Auchan din Soroksár. Primul an de funcţionare a confirmat dreptul de a exista pe piaţă a acestor tipuri de centre de spălătorii.

Popularitatea de care a dat dovadă de la început şi utilizarea ei frecventă a îndemnat multe persoane la reflectarea, reevaluarea planurilor lor. Subiectul anului 2016 în mod evident sunt aceste unităţi de spălare. Următoarea spălătorie auto self-service DiBO a fost deschisă în luna aprilie 2016 magazinul la  Tesco de pe drumul Fogarasi, cu numele fictiv RED CarSpa , care, ca şi prima, dispune de 6 piste de spălare şi 6 staţii de aspiratoare cu autoservire. În acelaşi timp s-a început construirea unui nou centru de revelaţie în Budaörs şi a ajuns în etapa finală a proiectului o investiţie asemănătoare şi în Miskolc.

Se prevede constinuarea acestui proces în anul acesta, precum şi în anul viitor prin construirea noi centre mai mari de spălătorii.

Numărul crescut al staţiilor de spălare în mod evident este rezultatul cererii crescute în domeniu. Numărul crescut al populaţiei duce la apariţia centrelor de spălătorii mai mari. Clienţii acestora au posibilitatea de a întâlni elemente tehnice, mecanice mai avansate şi pe lângă acesta, timpul de aşteptare este mai acceptabil.

Care sunt avantajele pe care le întâlnesc clienţii la vizitarea acestor centre de spălătorii?

  • De obicei aceste centre de spălătorii sunt înfiinţate lângă centre comerciale frecventate, astfel sunt uşor accesibile şi sunt conectate cu o locaţie importantă a activităţii cotidiene a utilizatorului în general.
  • Investitorii acestor centruri sunt în cunoştinţa aşteptărilor de prestări servicii în fucţie de dimensiunea spălătoriilor, astfel în aceste centre pun la dispoziţia clienţilor întreaga gamă de funcţii disponibile şi cunoscute în ziua de azi, precum presiunea mai înaltă, programul extrem de popular de spălare cu spumă sau chiar posibilitatea deloc neglijabilă de spălare cu soluţii de dizolvare insecte.
  • Aceste centre dau posibilitatea la o utilizare comfortabilă a lor, dispunând de o infrastructură de primul rang. Principiile unei spălătorii auto self-service au fost întotdeauna rapiditatea şi servirea eficientă a numărului mare de clienţi. Numărul mare de staţii de spălare înseamnă o accesibilitate în siguranţă a serviciilor. Astfel utilizatorul poate folosi o staţie de spălare chiar şi în ora de vârf.

Care sunt avantajele investitorului în cazul unui centru de spălătorie auto self-service de o dimensiune mai mare?

  • Poate că sună straniu, însă cheltuielile legate de investiţie sunt mai optime în cazul unui centru mai mare faţă de o unitate mai mică. Să luăm în considerare acele elemente ale investiţiei, care sunt independente de mărimea spălătoriei, precum amenajarea utilităţilor necesare funcţionării, sau cele care nu depind de numărul de staţii de spălare, de exemplu aparat de schimb, alarma, drum de intrare şi ieşire, sau chiar sistemul de camere. Desigur, o eficacitate adevărată a cheltuielii poate fi înţeleasă pe cheltuiala de investiţie a unei staţii de spălare.
  • Centrele mai mari în mod sigur sunt mai atractive clienţilor din punctele de vedere descrise mai sus. Contează, pot conta pe faptul că spălătoria stă la dispoziţia lor oricând, chiar şi în ora de vârf, nefiind nevoie să aştepte cozi lungi.
  • Modul de construire redundant oferă o mai mare siguranţă de funcţionare. Pentru o eficienţă mai mare din punct de vedere mecanic, în cazul sistemelor DiBO sunt amenajate 2 bucăţi de câte 4 elemente mecanice de staţii de servire în încăperi separate, sau în cazul spălătoriilor cu 8 staţii, într-o singură încăpere tehnică. Pornind de la această premisă, cel mai mare cadru mecanic posibil, calculând cu 2×6 staţii, amenajat în mod optim, într-o singură încăpere poate genera executarea chiar şi a 12 staţii de spălare, căci limita tehnologiei încadrate la un sistem-cadru  DiBO este de 6 staţii. Mulţumită tehnologiei de calcul, cele două sisteme funcţionează pe principiul supra-subordonării, de exemplu în privinţa accesării de la distanţă, care este o dotare de bază a fiecărei spălătorii auto self-service DiBO .
  • Exploatarea ridicată, compensată a unităţii este un beneficiu subînţeles care se datorează dimensiunii atractive. Desigur că cel mai important indice al unei investiţii la exploatarea unei spălătorii auto self-service este recuperarea cheltuielilor. În cazul alegerii unei locaţii optime, aceste centre de spălătorii vor garanta o rentabilitate extrem de crescută în cel mai scurt timp, cu privire la întregul volum obiectiv al investiţiei.
Întrebări frecvente ,